Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAČKO tužilaštvo traži novčanu i kaznu zatvora za Beograđanina zbog prevare - | K-013 Portal

PANČEVAČKO tužilaštvo traži novčanu i kaznu zatvora za Beograđanina zbog prevare

pancevo, tuzilastvo, prevara

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog protiv S.M. iz Beograda zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

On je u vremenskom periodu od 20. maja 2020. godine do 23. juna 2020. godine u Pančevu i Beogradu u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist doveo drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu tako što se lažno predstavljao kao vlasnik preduzeća u Beogradu i u 10 navrata u poslovnicama mobilnih operatera davao na uvid lažnu ličnu kartu vlasnika preduzeća i koristeći lažni pečat navedenog preduzeća zaključivao pretplatničke ugovore sa mobilnim operaterima na osnovu kojih je preuzimao tehničke uređaje, a koje je dalje prodavao raznim licima, dok je u dve banke podnosio zahteve za odobrenje kredita za kupovinu tehničke robe kao i proveru stanja na tekućem računu vlasnika preduzeća.

Zbog toga je OJT tražilo da se osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 10 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.