Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Tri puta prodao tuđi stan u Pančevu, podneta optužnica zbog prevare - | K-013 Portal

PANČEVO: Tri puta prodao tuđi stan u Pančevu, podneta optužnica zbog prevare

prevara, preprodaja stana

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužnicu protiv Lj.P. Osnovnom sudu u Pančevu zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

 Lj.P. je 31. marta 2014. godine Službi za katastar nepokretnosti Pančevo priložio ugovor o kupovini stana u Pančevu kako bi bio upisan kao vlasnik stana, iako je znao da nije vlasnik.

Sumnja se da je optuženi imao nameru da stan da u zalogu za prethodno pozajmljeni novac i podignut kredit u banci, iako je znao da nije vlasnik stana jer ga je prethodno ugovorom razmenio sa J.M. 1999. godine, a nakon toga je stan prodat u tri navrata različitim licima.

Lj. P. je tako održavao u zabludi kupce stana kao i njihove naslednike da uživaju mirnu državinu na nepokretnosti, i prouzrokovao oštećenima J.M. i D.D. štetu u iznosu od 4.551.910,60 dinara”, navodi Osnovno javno zužilaštvo, i predlaže  da se pritvor, prethodno određen protiv Lj.P, produži do upućivanja na izvršenje krivične sankcije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.