Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pet godina zatvora za sudiju koja je primila 2.000 evra mita - | K-013 Portal

Pet godina zatvora za sudiju koja je primila 2.000 evra mitaPet godina zatvora za sudiju koja je primila 2.000 evra mita

Viši sud u Beogradu osudio je na pet godina zatvora sudiju Osnovnog suda u Lazarevcu Svetlanu Stojanović zbog primanja mita.

Njen suprug Miroljub Stojanović je proglašen krivim za pomaganje u primanju mita i osuđen je na četiri godine, a u kaznu će im biti uračunato vreme koje su proveli u pritvoru.Pored toga, Svetlani Stojanović je izrečena mera zabrane vršenja javnih funkcija u trajanju od pet godina, s tim što neće biti uračunato vreme provedeno u zatvoru.Oboje osuđenih imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana, saopštio je Viši sud.

Stojanovićeva je uhapšena u saradnji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i pripadnika Bezbednosno-informativne agencije kada je primila mito od 2.000 evra od stranke protiv koje je vodila postupak.

Stojanovićeva je vodila postupak u kojem su bila dva optužena lica. Nepravosnažnom presudom jedan od njih je dobio uslovni otpust, dok je drugi osuđen na kaznu zatvora. Upravo taj drugi, osuđen na zatvorsku kaznu, bio je akter priče o primanju i davanju mita.

Naime, kako saznaje Blic, a kako se sumnja, Stojanovićeva je, po predlogu supruga, pregovarala sa osuđenim na zatvorsku kaznu da ponovo, po njegovoj žalbi, otvori predmet."Osumnjičena je zahtevala i primila novac u poredmetu protiv okrivljenog kog je 23. oktobra 2018. godine oglasila krivim za nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i osudila ga na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci. Dogovorila se da okrivljeni dođe u njenu porodičnu kuću gde mu je objasnila da će u presudi namerno načiniti bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, kako bi presuda zbog toga po žalbi pala", kaže izvor Blica.

(Fonet, Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.