Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Počela hapšenja u Srbiji zbog kršenja izolacije - | K-013 Portal

Počela hapšenja u Srbiji zbog kršenja izolacije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su A.V.(1991) i V.K.(1965) iz Vlasotinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Oni se sumnjiče da su, po povratku iz Francuske i Belgije, nisu postupili u skladu sa Odlukom Vlade Srbije, jer su prekršili obavezu boravka u izolaciji u kućnim uslovima, saopštio je MUP.

Osumnjičeni su uz krivične prijave predati zameniku Osnovnog javnog tužioca u Leskovcu.

Leskovac: Uhapšen zbog nepoštovanja rešenja o izolaciji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D.S. (62) iz okoline Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštila je danas PU Leskovac.

On se sumnjiči da, po povratku iz inostranstva, nije poštovao rešenje kojim mu je izrečena mera stavljanja pod zdravstveni nadzor i izolacija u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana, koje mu je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

Osumnjičenom je nakon saslušanja od strane zamenika Osnovnog javnog tužioca, određena mera zabrane napuštanja stana, navedeno je u saopštenju.

Krivična prijava u Šapcu zbog nepoštovanja naredbe o samoizolaciji

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Šapcu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv dvojice 33. godišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da nisu postupili po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Oni, kako se sumnja, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali rešenje o samoizolaciji.

To rešenje im je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.