Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija oduzela 281 kornjaču, sledi krivična prijava - | K-013 Portal
kornjača, hapsenje, krijumcarenje

Policija oduzela 281 kornjaču, sledi krivična prijavaPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine pronašli su 281 kornjaču, zakonom zaštićenu vrstu, i protiv trojice muškaraca albanske nacionalnosti podneće krivičnu prijavu.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala formirana je po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, a današnja akcija izvedena je u saradnji s Policijskom upravom Vranje.

Policija je na teritoriji Bujanovca zaustavila automobil u kojem su se nalazili pedesettrogodišnji, pedesetosmogodišnji i četrdesetpetogodišnji muškarac i pronašla kornjače koje su privremeno oduzete i zbrinute od strane nadležne inspekcije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, protiv osumnjičenih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.