Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Policija pretresla stan vođe antivakcinaškog pokreta u Srbiji - | K-013 Portal
dr jovana stojkovic, antivakcinaski pokret u srbiji

Policija pretresla stan vođe antivakcinaškog pokreta u SrbijiPolicija je jutros u 7:30 časova pretresla stan predsednice pokreta "Živim za Srbiju" Jovane Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a čitav tok Stojkovići su snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.Policajci su tražili da prekinu snimanje, ali su oni, nakon telefonskih konsultacija sa svojim advokatom, to odbili, jer im je on rekao da se nalaze u svom stanu i da ne mogu da snose nikakve posledice zbog toga.

On ih je savetovao i da pretres obavezno bude uz dva svedoka, što predviđa zakon, jer su policajci hteli to da urade bez njih.

"Šta očekujete da pronađete u stanu - oružje, drogu? Jeste li nekad pretresali nekom stan zbog izazivanja straha i panike - niste. Ponašate se kao da smo kriminalci", rekao je Stojković, koji je lekar zaposlen u zatvoru.

Jovana Stojković je konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.

Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati da snimaju, što je i učinjeno.

(FoNet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.