Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2 - | K-013 Portal

Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2

jovanjica 2

Pripremno ročište u predmetu Jovanjica 2 ponovo je odloženo zato što je jedan od advokata odbrane zatražio izuzeće postupajućeg sudije, javila je TV N1.

U ponedeljak, 14. juna, posle dva odlaganja postupak je počeo, ali je danas nakon 15 minuta prekinut zbog zahteva advokata odbrane.

Optužnica u ovom predmetu tereti pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije da su štitili Predraga Koluviju, vlasnika najveće plantaže marihuane u Evropi, kome se već sudi, u postupku Jovanjica 1.

Kako je N1 ranije saznao, Koluviji je dodeljen advokat po službenoj dužnosti s obzirom na to da je pre tri nedelje otkazao punomoćje svim svojim braniocima.

Koluvija je u obe optužnice, Jovanjica 1 i Jovanjica 2, označen kao organizator kiminalne grupe.Osim njega, još osmorica optuženih se sumnjiče da su saradjivali sa Koluvijom i da su mu, dok je ilegalno uzgajao marihuanu, pribavljali poverljive informacije iz policije, obezbedili oružje, falsifikovali dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, kao i specijalne policijske registarske tablice.

Svi okrivljeni u postupku Jovanjica 2 se brane sa slobode, izuzev prvookrivljenog Koluvije i njegovog vozača i saradnika Miloša Teofilovića koji je u pritvoru, ali ne po odlukama u ovom predmetu.

Naime, Teofilović je u februaru uhapšen zbog sumnje u trgovinu heroinom u akciji srpske policije i američke DEA.

Trebalo bi da budu održana dva pripremna ročišta u ovom postupku, koja su zatvorena za javnost.

Tek nakon toga počeće glavni pretres koji je javan i tada zvanično počinje sudjenje.

Zamenik tužioca za organiozovani kriminal Saša Drecun zatražio je ranije spajanje optužnice Jovanjica 1 i Jovanjica 2 iz straha da bi u oba postupka moglo da dodje do odugovlačenja i opstrukcije.

Odluku će doneti sudija kad se završe pripremna ročišta.

(Beta, N1)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.