Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponovo produžen pritvor Koluviji i ostalim okrivljenima - | K-013 Portal

Ponovo produžen pritvor Koluviji i ostalim okrivljenima

Jovanjica, Koluvija, pritvor

Specijalni sud u Beogradu produžio je pritvor za još 60 dana Predragu Koluviji i ostalim okrivljenim za nedozvoljeno uzgajanje marihuane na poljoprivrednom dobru "Jovanjica", koji su uhapšeni u novembru 2019.

Sedmoro okrivljenih je uhapšeno pre dva dana u nastavku istrage ovog slučaja, a danas se očekuje odluka o njihovom pritvoru.

Koluviji i još osmorici Pritvor je produžen rešenjem krivičnog vanraspravnog veća zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci ponovo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Koluvija i ostali su u pritvoru od novembra prošle godine a optužnica protiv njih je podignuta početkom maja, i čeka na potvrđivanje suda.

Na optužnici tužilaštva za organizovani kriminal od 6. maja, koja treba da bude potvrđena, nalaze se osim većinskog vlasnika "Jovanjice" i Zdravko Milošević, Vladan Živojinović, Petar Živanović, Petru Hricaju, Stevanu Holiću, Branislavu Miljeviću, Vuletu Bojoviću i Bobanu Jovanoviću, kao i još jedna osoba koja je za sada u bekstvu.

Optužnicom se okrivljeni terete za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji optužnice još nisu saopšteni, jer se čeka da je Specijalni sud potvrdi.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.