Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poplavljena polovina opštine Doljevac, evakuisana 23 stanovnika - | K-013 Portal

Poplavljena polovina opštine Doljevac, evakuisana 23 stanovnika

poplave u doljevcu

Izlivanje Jugbogdanovačke reke i bujičnih potoka doprinelo je tome da polovina opštine Doljevac bude poplavljena, a da 23 stanovnika bude evakuisano, saopštio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Petar Babović.

Prema njegovim rečima, "nezapamćena" poplava nije odnela nijedan ljudski život, a materijalna šteta će se tek proceniti.

"Najugroženija su sela Orljane, Mekiš, Šainovac, Šarlinac i Belotinac, iz kojih su 23 žitelja evakuisana i smeštena kod rodbine i u Domu kulture u Doljevcu", naveo je Babović.

On je kazao da su u evakuaciji meštana učestvovali Crveni krst iz Doljevca, policajci i vatrogasci iz Niša i Doljevca, a Crveni krst je obezbedio krevete, ćebad i hranu za evakuisane.

"Nišavski upravni okrug je u saradnji sa Okružnim štabom za vanredne siutacije formirao timove za saniranje posledica poplave i obezbedjivanje neophodnih pumpi za ispumpavanje vode", kazao je Babović.

Dodao je da se situacija smiruje i da je voda u opadanju, dok se i dalje preduzimaju sve mere za sprečavanje i otklanjanje posledica od poplava.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.