Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Potvrđena optužnica protiv Jelene Špagović za ubistvo penzionerke - | K-013 Portal
sudjenje, cekic, presuda, sudovi, sudjenja, sudstvo, jpg, jelena spagovic, hronika, najnovije vesti, najnovije vesti hronika

Potvrđena optužnica protiv Jelene Špagović za ubistvo penzionerkeViši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Jelene Špagović (26) iz Beograda, kojom se tereti za ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu prošle godine.

Ona se optužnicom, koju je podiglo Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, a prihvatilo na zastupanje beogradsko Više tužilaštvo, tereti za krivično delo teško ubistvo, saopšteno je iz Višeg suda.

To znači da će joj se suditi u beogradskom Višem sudu. Za ovo delo preti joj kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Sud navodi da Špagovićeva i njen branilac mogu da ulože žalbu Apelacionom sudu na rešenje o potvrđivanju optužnice. Mediji pišu da je Špagovićeva ćerka Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica.

Ona je u pritvoru od 6. jula 2019. godine, kada je uhapšena. Špagovićeva se tereti da je ubila deviznu penzionerku Majdu Garović, nekadašnju komšinicu iz Zemuna.

U istrazi je, prema pisanju medija, utvrđeno i da je Špagović od Garovićeve pozajmila 2.500 evra, koje nije vratila i upravo se taj dug smatra motivom zločina.

Sumnja se da je Jelena namamila bivšu komšinicu, verovatno obećanjem da će joj vratiti novac i da ju je ubila. Posle zločina sa tela ubijene skinula je zlatan lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici.

Kofer sa telom ubijene žene stavila je u iznajmljeni "pežo 508" i odvezla se u vikend-naselje Krčedin, gde je delove tela zapalila, ali su na tapacirungu automobila ostali tragovi krvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.