Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pritvor pomoćnici ministra poljoprivrede zbog primanja mita - | K-013 Portal

Pritvor pomoćnici ministra poljoprivrede zbog primanja mita

pritvor, sud, pomoćnica ministra privrede

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor pomoćnici ministra poljoprivrede D.J.N., osumnjičenoj za primanje mita, zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio je pritvor i D.Č. koji je osumnjičen za davanje mita.

"Protiv tog rešenja okrivljeni i branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog opravka rešenja", stoji u sudskoj odluci.

Pomoćnica ministra poljoprivrede D.J.N. i D.Č. uhapšeni su 9. oktobra.

Ona je osumnjičena da je od D.Č. primila mesečnu ratu, unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede.

"Osumnjičenoj je obećana isplata koristi u visini od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci", saopštilo je ranije Tužilaštvo za organizovani kriminal.

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.