Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pritvor za zlostavljače maloletnika - | K-013 Portal

Pritvor za zlostavljače maloletnika

zlostavljanje maloletnika

Policijski službenici su po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu odredili zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenom M.M zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, a pritvor je određen i osumnjičenoj M.K. zbog krivičnog dela nepružanje pomoći, te krivičnog dela zapuštanja i zlostavljanja maloletnog lica M.L.

Prema navodima krivične prijave Policijske uprave Vračara osumnjičeni M.M. je krivično delo nasilja izvršio prema maloletnom oštećenom M.L. u iznamljenom stanu na Vračaru, u kom je zasnovao vanbračnu zajednicu sa majkom maloletnog oštećenog.

On je od maja 2020. godine u više navrata fizički napadao maloletnog oštećenog nanoseći mu telesne povrede i to prisustvu majke maloletnog, koja nije preduzela nikakve mere kako bi zaštitila svog sina.

Osumnjičeni je 15. juna ove godine oko 16,00 u ul. Hadži Ruvimovoj ponovo fizički napao maloletnog oštećenog tako što ga je rukama oborio na pod, a zatim uhvatio za kragnu majice i podigao sa zemlje nanevši mu telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice, takođe u prisustvu majke maloletnog oštećenog, M.K. koja ni ovog tada nije preduzela ništa da ga zaštiti, Ona se, naprotiv, sa osumnjičenim M.M. udaljila sa lica mesta ostavljajući dete da plače.

Nakon ovog događaja, maloletni oštećeni je sam obavestio policijske službenike Policijske uprave Beograd o nasilju u porodici kojem je izložen.

Pored krivičnog dela nepružanje pomoći osumnjičenoj M.K. je stavljeno na teret i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Ona je, naime, nakon stupanja u emotivnu vezu sa osumnjičenim M.M. napustila stan u kom je živela sa svojim maloletnim sinom, oštećenim M.L. i svojom majkom i od tada je prestala da se stara o svom detetu, a njegovo vaspitanje i brigu o oštećenom prepustila je majci, koja zbog starosti nije u stanju da isprati razvojne potrebe deteta.

Osumnjičeni M.M. i M.K su danas saslušani u prostorijama Prvog osnonvog javnog tužioca u Beogradu, kada su u prisustvu branioca po službenoj dužnosti u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Postupajući zamenik javnog tužioca je nakon saslušanja predložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da prema osumnjičenim M.M. i M.K. odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.