Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prva presuda skajpom za kršenje samoizlacije - 3 godine zatvora - | K-013 Portal

Prva presuda skajpom za kršenje samoizlacije - 3 godine zatvora

Osnovni sud u Dimitrovgradu osudio je danas S.Z. (38) iz Niša na tri godine zatvora zbog kršenja mere obavezne samoizolacije, nakon povratka iz inostranstva.

Ovo je maksimalna kazna za krivično delo za koje se okrivljeni tereti – „nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije".

Okrivljenom je takođe produžen pritvor, rekao je za Tanjug sudija i vršilac funkcije predsednika Osnovnog suda u Dimitrovgradu Branislav Lukić.

Ovo je ujedno bilo i prvo suđenje za kršenje mere samoizolacije i održalo se putem skajpa - video vezom između suda i pritvorske jedinice u Pirotu.

Sudija, tužilac i branilac okrivljenog nalazili su se u sudnici Osnovnog suda u Dimitrovgradu, na odgovarajućoj udaljenosti, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici u Pirotu.

S.Z. je osuđen jer je prekršio meru samoizolacije koju mu je odredila sanitarna inspekcija prilikom ulaska u zemlju na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu.

Ovo je prvostepena presuda na koju osuđeni i njegov branilac imaju pravo da ulože žalbu.

S.Z. je od 20. marta u posebnoj pritvorskoj jedinici u Pirotu. On ima advokata po službenoj dužnosti.

Suđenja putem skajpa u posebnim sudnicama preporučilo je Ministarstvo pravde, kako bi se osigurala bezbednost okrivljenih i zaposlenih u sudu, i sprečavanja širenja korona virusa.

Danas se očekuju još dva glavna pretresa pred sudom u Požarevcu.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.