Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Putnici na Horgošu krili skoro kilogram zlata - | K-013 Portal
Uprava carina, hronika, policija, zlato, krijumčarenje

Putnici na Horgošu krili skoro kilogram zlataCarinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili gotovo kilogram zlatnog nakita, čija će vrednost biti naknadno procenjena.

Prvi prekršaj otkriven je 18. juna 2020. godine kada je za detaljnu kontrolu na ulazu u zemlju izdvojen "mercedes" holandskih registarskih oznaka.

Njime su iz Roterdama ka Turskoj putovala dvojica holandskih državljana, koji su u razgovoru sa carinicima rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, carinici su nakon toga, u farmerkama spakovanim u putnu torbu i u sefu koji se nalazio u prtljažniku, pronašli preko pola kilograma zlatnog nakita.

Kao vlasnik preko 70 ogrlica, narukvica, dukata i prstenja, prijavio se 44-godišnji vozač, koji je navodno vlasnik firme u Holandiji,koja se bavi održavanjem.

Dan ranije je na istom prelazu, na ulazu u zemlju, pronađeno nešto više od 400 grama neprijavljenog zlatnog nakita prilikom detaljnog pregleda automobila "porše kajen" nemačke registracije.

Njime je iz Nemačke ka svojoj zemlji putovala tročlana porodica turskih državljana, koji su takođe rekli da nemaju ništa za prijavljivanje.

Nakon toga je u džepu jakne 62-godišnje žene pronađena kesica sa 36 komada različitog zlatnog nakita.

Sav otkriveni nakit biće poslat na veštačenje, kako bi se precizno odredila njegova vrednost.

(Uprava carina)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.