Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sinu Željka Mitrovića Apelacioni sud povećao kaznu sa 11 meseci na godinu dana - | K-013 Portal

Sinu Željka Mitrovića Apelacioni sud povećao kaznu sa 11 meseci na godinu dana

sin zeljka mitrovica, andrea bojanic

Apelacioni sud usvojio je žalbu tužioca i preinačio prvostepenu presudu Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, za nesreću u kojoj je poginula maloletna Andrea Bojanić.

Drugostepeni sud u Beogradu osudio je Aleksandra Mitrovića na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana i zabranu upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od dve godine, navodi se na sajtu Apelacionog suda.

"Po nalaženju Apelacionog suda, prilikom odmeravanja vrste i visine krivične sankcije, prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela, kao i stepen povrede zaštićenog dobra, s obzirom na to da se okrivljeni kritičnom prilikom kretao znatno većom brzinom od dozvoljene na kritičnom mestu", navodi se u odluci suda.

Kako se dodaje, ovo je uslovilo da je došlo do naletanja na oštećenu, koja je od posledica povreda preminula, pri čemu se okrivljeni nakon ostvarenog kontakta sa pešakinjom nije zaustavio već je nastavio kretanje bez pružanja pomoći nastradalom licu.

Prvostepenom presudom iz okrobra 2020. Mitrović je bio osuđen na 11 meseci kućnog zatvora, a dužina zabrane upravljanja vozilom je bila godinu dana.

U međuvremenu, za drugo krivično delo - nepružanje pomoći povređenom, nastupila je potpuna zastarelost. Naime, maksimalna kazna za ovo delo je tri godine, a zastarelost nastupa nakon što protekne duplo više vremena od predviđene maksimalne kazne. S obzirom na to da se nesreća dogodila u julu 2013, apsolutna zastarelost nastupila je u julu 2019. godine.

(N1)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.