Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Slučaj ubistva Olivera Ivanovića vraćen na ponovni postupak - | K-013 Portal

Slučaj ubistva Olivera Ivanovića vraćen na ponovni postupak

Oliver Ivanović, suđenje

Veće Apelacionog suda u Prištini odlučilo je da predmet u slučaju ubistva Olivera Ivanovića vrati na ponovni postupak i odlučivanje, nakon što su branioci uložili žalbu na Rešenje kojim se odbija zahtev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Prema rečima advoka Jovane Filipović, koja je branilac Silvane Arsović, Rešenje prvostepenog suda ukinuto je jer ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičena učinila delo koje joj se stavlja na teret, prenosi RTS.

Filipovićeva je naglasila da je rešenje ukinuto i zbog toga što optužnica nije ispitana, odnosno, nije navedena radnja okrivljenih, vreme kada su navodno izvršili krivična dela kao ni objekat kojim su izvršili delo, a na koje činjenice je ukazano u dosadašnjem toku postupka.

Takođe, navedeno je da optužnica nije jasna i da je kontradiktorna naročito u delu koji se odnosi na kvalifikaciju krivičnih dela - organizovana kriminalna grupa, teško ubistvo i pomaganje u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva i da se po takvoj optužnici ne može postupati.

Zbog pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića dosad je uhapšeno šest osoba.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.