Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sud utvrđuje kako je nestalo 20 minuta snimka iz maturskih testova - | K-013 Portal
sud, maturski testovi, krađa

Sud utvrđuje kako je nestalo 20 minuta snimka iz maturskih testovaSuđenje mašinisti roto štampe Igoru Stamenkoviću povodom optužbi za krađu testa male mature za 2019. godinu nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem policijskog službenika koji je prebacivao snimak spornog događaja iz špamparije.

Na snimku fali 20 minuta materijala, ali on nije umeo da objasni zašto , niti ko je rekao da ne zna na koliko je mesta sečen snimak, kao i da ga nije on sekao.

Zbog toga je sud odlučio da od štamarije zatraži odgovore na ova pitanja, koji bi trebalo da budu dostavljeni do nastavka suđenja, zakazanog za 19. oktobar.

Stamenković se optužnicom tereti za krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delom oduzimanje tuđe stvari.

Na početku suđenja u oktobru 2019. godine negirao je da je ukrao test iz matematike za malu maturu, tvrdeći da je iz štamparije uzeo samo prazan papir kako bi ga upotrebio umesto tolet papira.

Optužen je da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj sušštampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je bio maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, sumnja se da je preko sina, rešeni test iz matematike dospeo do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni putem društvene mreže instagram” delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih kola.

S obzirom da su testovi iz matematike bili "provaljeni" došlo je do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.