Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sudar vozova na pruzi Novi Sad - Sombor, ima povređenih - | K-013 Portal

Sudar vozova na pruzi Novi Sad - Sombor, ima povređenih

sudar vozova, ratkovo

Četiri putnika i mašinovođa povređeni su večeras kada je putnički voz, koji je saobraćao između Ratkova i Odžaka, naleteo na teretni voz, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture nakon udesa.

Večeras, u 18.47 sati, na delu pruge Odžaci - Ratkovo, došlo je do naleta putničkog voza u zadnji deo teretnog voza, naveli su iz Ministarstva i dodali da u sudaru nije bilo poginulih.

''Povređena su četiri putnika, a mašinovođa je povredio rame. I putnički, i teretni voz saobraćali su iz Novog Sada ka Bogojevu, a do naleta je došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza'', navodi se u saopštenju.

Prema prvim izveštajima sa terena, kako se dodaje, uzrok ovog vanrednog događaja je ljudski faktor.

Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja sprovodi istragu, kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za večerašnji sudar vozova.

Pored Železničke komisije, na mestu sudara su i predstavnici MUP-a Srbije, kao i Hitna pomoć.

Saopštenje iste sadržine sa istim podacima o povređenima izadala je i kompanija Srbijavoz.

''Srbijavoz naglašava da je bezbednost putnika i celokupnog železničkog saobraćaja prioritet naše kompanije, i da ćemo nastaviti da činimo sve kako se ovakve i slične nesreće u budućnosti više ne bi događale'', dodaje se u saopštenju.

MUP: 20 osoba povređeno u sudaru vozova

Oko 20 osoba povređeno je večeras u sudaru putničkog i teretnog voza nedaleko od Odžaka, rečeno je Tanjugu u MUP. Putnički voz je nakon sudara izleteo sa šina. Povređeni se, kako su naveli iz MUP, prevoze u Dom zdravlja Odžaci i u bolnicu u Somboru.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.