Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Suđenje Šariću za pranje 22 miliona evra: Tužioca nazvao lopovom - kažnjen sa 150.000 dinara - | K-013 Portal

Suđenje Šariću za pranje 22 miliona evra: Tužioca nazvao lopovom - kažnjen sa 150.000 dinara

Darko Šarić, Šariću, lopov, suđenje, Suđenje, mup, hronika, tužilac, advokat, najnovije vesti

Darko Šarić, optužen za šverc kokaina i pranje novca, kažnjen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu sa 150.000 zbog vređanja postupajućeg tužioca i njegovim predmetima Saše Ivanića.

Šarić je tužioca nazvao lopovom, jer mu je, kako tvrdi, oduzeo imovinu i dao je svedoku saradniku Nebojši Joksoviću, koji je svedočio protiv njega u postupku za krijumčarenje kokaina iz Latinske Amerike u kojem je on prvostepeno osuđen na 15 godina zatvora.

Nakon toga sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 150.000 dinara.

Iako je za danas bilo planirano Izlaganje završnih reči u postupku za pranje novca koji se vodi protiv Šarića i ostalih optuženih, odbrana je ponovo zatražila izuzeće tužilaca, ovog puta tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, kao i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Advokati su naveli da Dolovčeva i Nenadić nisu uzeli u obzir dokaze koje je prilikom prethodnog zahteva za izuzeće Ivanića i Nenadića odbrana navela, tvrdeći da Ivanić nije nepristrasan.

Branioci su tada naveli da tužilac štiti Joksovića od krivične odgovornosti za pripremu ubistva kao i da je, da bi to prikrio, zamenik tužioca pokrenuo novi postupak protiv Darka Šarića.

Pored Šarića, za pranje 22 miliona evra u Srbiji se sudi i šestnaestorici optuženih.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina, u decembru 2018. godine osuđen na 15 godina zatvora i sada se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama u tom slučaju.

Inače, izlaganje završnih reči na suđenju za pranje para odlaže se od septembra 2019. godine.

Nakon što budu okončane završne reči tužilaštva, optuženih i njihovih advokata, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali "oprali" oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike prebacivan je u Srbiju preko ofšor kompanija i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka. Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Pored Šarića, u ovom slučaju optuženi su Nebojša Jestrović, Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Šarić se, nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.