Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić: U hotel u Jagodini na Palmine žurke dovođene devojčice od 15, 16, 17 godina - | K-013 Portal
marinika tepic, ssp, stranka slobode i pravde

Tepić: U hotel u Jagodini na Palmine žurke dovođene devojčice od 15, 16, 17 godinaPotpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da su u hotel "Alfa" u selu Končarevo kod Jagodine, kao i u klubu i prenoćištu "Tigar" u tom gradu, na žurke kojima su prisustvovali čelnici vlasti "dovodjene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina", kao i da se "znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima".

Tepić je na konferenciji za novinare u prostorijama SSP izjavila da je takve žurke organizovao lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, a da su nekim žurkama prisustvovali i funkcioneri Socijalističke partije Srbije (SPS).

"Pripadnici vlasti rade stvari za koje sam verovala da se vezuju samo uz mafiju podvodjenjem žena, devojaka i devojčica. Radi se o žurkama u hotelu u Končarevu, gde su luksuznim taksijem iz Beograda dovodjene devojčice od 15, 16, 17 godina, a znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu sa njim (Draganom Markovićem), ili sa njima", kazala je Tepić.

Ona je na konferenciji za novinare emitovala video svedočenje muškarca čiji je identitet bio zaštićen, koji je potvrdio da je radio za Dragana Markovića Palmu, i da je lično video maloletne devojčice koje se dovode na žurke u Končarevo i Jagodinu, kao i da mu je njegova prijateljica hostesa na takvim žurkama, prenela da je jednom prilikom devojčicu od 15-tak godina dovela u sobu iznad prostorija RTV Jagodina "u kojoj je Palma čekao go", i da je devojčicu ostavila u toj sobi neko vreme, iako je ona plakala.

Muškarac čije su svedočenje čuli novinari je rekao da je prisustvovao žurkama na kojima je bilo maloletnih devojaka i devojčica, koje bi ostajale kada većina gostiju ode, kao i da su bile "zaklonjene panelima", da bi pred onima koji su ostali, medju kojima je bio i Dragan Marković Palma, ustajale jedna po jedna i "govorile odakle su došle, šta vole, šta ne vole".

"Više je ličilo na stočnu pijacu nego na žurku", rekao je muškarac i dodao da smatra da se izjave koje su se u ranijem periodu pojavljivale da u Srbiji postoji političar pedofil "odnose na njega".

Muškarac je rekao da je njegova prijateljica, koja je radila kao hostesa na takvim žurkama, "pobegla iz Jagodine" jer se plašila za svoj život.

Marinika Tepić je nakon video svedočenja pozvala i druge žrtve da se jave SSP i da "pomognu svojim svedočenjima" i dodala da se žene koje su bile na takvim žurkama plaše da svedoče da ne bi "završile u gepeku ili bile bačene niz liticu".

"Ako je ostalo imalo morala u Srbiji tužilaštvo nakon ovog iskaza ne može da ćuti a Vlada mora da padne. Ovo je razlog za pad bilo koje Vlade, a Palma je deo ove vlasti. Sve ovo traje najmanje deset godina, svi to znaju ali niko nije bio progovorio na ovaj način", rekla je Tepić.

Tepić je dodala da se sve izjave iznete danas na konferenciji za novinare "mogu smatrati usmenom krivičnom prijavom", na koju tužilaštvo mora da reaguje po službenoj dužnosti, posebno zato što postoji sumnja da je krivično delo počinio javni funkcioner i nosilac izvršne vlasti.

Ona je na pitanje novinara potvrdila da se svedočenja o "podvodjenju žena, devojaka i devojčica" na Palminim žurkama u Končarevu i Jagodini odnose i na vreme kada je ministar policije bio lider SPS-a Ivica Dačić, koji je, kako je navela, takodje prisustvovao takvim žurkama, i čiji je Palma koalicioni partner.

(Beta)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.