Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo će saslušati Nebojšu Stefanovića - | K-013 Portal

Tužilaštvo će saslušati Nebojšu Stefanovića

saslusanje nebojse stefanovica, nebojsa stefanovic

Ministar odbrane i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović biće saslušan 29. aprila, čime je predlog advokata Branislava Tapuškovića, koji zastupa nekadašnjeg načelnika SBPOK-a Gorana Papića, prihvaćen.

Pored toga, tužilaštvo će saslušati i bivšeg načelnika UKP-a Dejana Kovačevića.Goran Papić uhapšen je u martu ove godine pod sumnjom da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On se sumnjiči da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil.

Papić se od hapšenja nalazi u pritvoru koji ističe početkom maja. Papić je iznoseći odbranu istakao da nije počinio delo koje mu se stavlja na teret, dodajući da je isključivo postupao po nalozima ministra Stefanovića, koji je u tom trenuktu predvodio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Advokat Branislav Tapušković podneo je Višem javnom tužilaštvu predlog da se u sklopu istrage protiv njegovog branjenika, nekadašnjeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SPBOK) Gorana Papića, kao svedoci ispitaju nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) MUP-a Dejan Kovačević, preneli su mediji 19. marta.

(Danas, nova.rs)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.