Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tužilaštvo pozvalo polaznice Petnice da se jave ako su pretrpele seksualno uznemiravanje - | K-013 Portal

Tužilaštvo pozvalo polaznice Petnice da se jave ako su pretrpele seksualno uznemiravanje

petnica, seksualno uznemiravanje u petnici

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pozvalo je sve polaznice Petnice da se jave njemu ili policiji ako su bile žrtve seksualnog uznemiravanja nakon 2013. godine.

Kažu da se ni tužilaštvu ni policiji do sada niko nije javio u tom svojstvu, te da se radi na otkrivanju njihovih identiteta, ali i apeluje na žrtve da se same jave.

Na pitanje zašto samo one koje su zlostavljanje pretrepele nakon 2013. godine, u tužilaštvu pojašnjavaju da je tada stupio na snagu tzv. "Marijin zakon" koji predviđa da krivična dela protiv polne slobode učinjena na štetu maloletnih osoba ili dece ne zastarevaju.

U ovom slučaju je u toku predistražni postupak, koji je tužilaštvo pokrenulo na osnovu pisanja medija o zlostavljanju mahom maloletnih polaznica Petnice. U tužilaštvu preciziraju da su do sada ispitani u svojstvu građana svi koji su uključeni u ovaj slučaj, kao i da su izvršeni pretresi lokacija i oduzeta tehnička oprema koja je data na veštačenje.

Po okončaju predistražnog postupka, kada se utvrde činjenice i prikupe dokazi, tužilaštvo će odlučiti ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, protiv koga i za koje krivično delo.

Slučaj o zlostavljanju nekadašnjih polaznica Istražačke stanice Petnica pokrenut je nakon što je njih pet u svojoj ispovesti za nedeljnik Vreme nekadašnjeg urednika "Petničkih sveski" B.S. (65) označilo kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

Direktor Petnice Nikola Božić podneo je juče ostavku i Upravni odbor podržao je tu odluku, rekla je za RTS Predsednica UO Istraživačke stanice Petnica Tanja Adnađević.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city