Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Nišu napadnut novinar televizije N1 - | K-013 Portal

U Nišu napadnut novinar televizije N1

n1 televizija, napad, nis

Reportera televizije N1 iz Niša Milana Stojanovića napali su jutros oko 9.30 radnici Javno komunalnog preduzeća „Naisus“ dok je snimao raskopavanje Njegoševe ulice gde je čitavog vikenda voda „izvirala“ iz kolovoza, objavljeno je na internet portalu TV N1.

Policija je problem rešila tako što su oko pola sata obezbeđivali televizijsku ekipu dok nije završila posao, a prethodno su legitimisali i reportera i radnike vodovoda.

Do incidenta je došlo na udaljenosti od oko 50 metara od raskrsnice na kojoj su, bez ograde i natpisa sa upozorenjem, radnici raskopavali ulicu.

Radnik koji je prethodno izašao iz kamiona niškog JKP „Naius“, prvi je prišao novinaru vičući da ne snima i tražio da pokaže legitimaciju.

Iako im je Stojanović rekao da je novinar i da snima radove, radnici su mu grupno prišli, unosili mu se u lice, nasrtali na njega, pokušavajući da ga oteraju sa zadatka.

Tada je novinar pozvao policiju koja je insistirala da se izjasni da li mu je prećeno ili ne.

„To je bio klasičan primer pokušaja zastrašivanja. Nisu oni izrekli pretnje smrću, ali kako nazvati to kada vas petoro odraslih ljudi opkoli i unosi vam se u lice, urla i nasrće“, kazao je Stojanović.

On je istakao da je ponašanje radnika bilo nedopustivo, naročito jer rade u javnom preduzeću.

Policijska ekipa je insistirala da se Stojanović izjasni da li je dobio verbalne pretnje, dok je on insistirao da pogledaju snimak na kojem se vidi kako mu radnici prilaze i prete.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.