Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u "Infrastrukturi železnice" - | K-013 Portal

Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u "Infrastrukturi železnice"Uhapšen državni sekretar zbog zloupotreba u "Infrastrukturi železnice"

Zbog zloupotreba u "Infrastrukturama železnice" uhapšeno je pet osoba, među kojima je i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture M.P.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, sumnja se da su oni, od avgusta 2018. do maja 2019. godine, počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Sumnja se da su zaposleni u "Infrastrukturama železnice" M.J, B.A. i P.Ć. u postupcima javne nabavke, suprotno Zakonu o javnim nabavkama i drugim propisima, zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P, kako bi privredno društvo, čiji je direktor Z.S, favorizovali u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti, osumnjičeni M.M. je kao direktor drugog privrednog društva davao tzv. "uslužne ponude", kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo osumnjičenog direktora Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu, a u narednih 48 sati svi uhapšeni će biti privedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.

(FoNet)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.