Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšena jedna osoba zbog zloupotrebe robnih rezervi - | K-013 Portal

Uhapšena jedna osoba zbog zloupotrebe robnih rezervi

hapsenje, policija, robne rezerve

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za suzbijanje kriminala, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili V. Ć. (1963) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Akcija je izvedena u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje korupcije i PU Sremska Mitrovica, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je tim povodom pripadnike policije i naglasio da će svi oni koji se usude da na ovaj način ugroze egzistenciju naših građana biti identifikovani, pronađeni i sankcionisani.

Uhapšeni V. Ć. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice privrednog društva „Žitopromet“ DOO Ruma, od 1. januara do 30. marta ove godine, nezakonitim postupanjem oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 624.500.141 dinar, a za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.