Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vaspitačici koja je detetu dala da popije asepsol umesto vode - tri meseca uslovne kazne - | K-013 Portal

Vaspitačici koja je detetu dala da popije asepsol umesto vode - tri meseca uslovne kazne

pancevo, beograd, novi sad, vesti, vaspitacica, asepsol, arandjelovac

Osnovni sud u Aranđelovcu osudio je na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora s rokom provere od godinu dana vaspitačicu Lj.T. iz Predškolske ustanove "Naša radost" u Rači jer je nemarom dvoipogodišnjoj devojčici dala da popije asepsol umesto vode.

Osuđena je zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti, preneo je RTS. Ovo je prvostepena presuda i na nju postoji pravo žalbe Višem sudu u Kragujevcu.

RTS piše da je Osnovni sud u Aranđelovcu, utvrdio je, da je nemarom vaspitačice iz Rače, došlo je do toga da dvoipogodišnja devojčica iz jaslica popije asepsol koji se nalazio u flašici za vodu. Okrivljena vaspitačica, tokom postupka, priznala da je čistila pod obdaništa sredstvom za dezinfekciju, i pošto se ambalaža u kojoj je bio asepsol razbila, presula ga je flasicu sa vodom i ostavila u kupatilu.

U Osnovnom sudu u Aranđelovcu, kažžu, da nije rasvetljeno kako se flašica sa asepsolom koju je Lj. T. ostavila u kupatilu našla u prostoriji u kojoj borave deca iz jaslica, navodi televizija.

Druga vaspitačica ne znajući da je umesto vode u flašici asepsol, dala devojčici da popije sredstvo za dezinfekciju.

Devojčica je popila manju količinu, a zbog trovanja je lečena na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra Kragujevac odakle je otpuštena kući posle sedam dana lečenja.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.