Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VJT PANČEVO: Istraga povodom pogibije mladića u Dolovu - | K-013 Portal

VJT PANČEVO: Istraga povodom pogibije mladića u Dolovu

dolovo, hronika, saobracajna nesreca

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 18.09.2023. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D.P. (rođen 1964. godine) iz Dolova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičenom se stavlja na teret da se dana 17.09.2023. godine, oko 00.05 časova u Dolovu, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio javni saobraćaj, da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt vozača motocikla M.K. (rođen 1999. godine) iz Dolova. Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni u stanju potpune alkoholisanosti upravljao putničkim vozilom, te da je na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog, Žarka Zrenjanina i Pobede izvršio skretanje ulevo iz ul. Kralja Petra Prvog u ul. Žarka Zrenjanina, a da nije ustupio prvenstvo prolaza motociklu koji se kretao istom ulicom iz suprotnog smera, te je vozač motocikla od udarca o putničko vozilo pao na kolovoz.

 

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoka događaja.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.