Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vlasnik kurirske službe iz Pančeva osumnjičen za utaju poreza od 68,5 miliona dinara - | K-013 Portal

Vlasnik kurirske službe iz Pančeva osumnjičen za utaju poreza od 68,5 miliona dinara

pančevo, krivična prijava, utaja poreza

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, podneta je krivična prijava protiv osobe iz Beograda zbog sumnje da je u svojstvu vlasnika kurirske službe iz Pančeva utajio porez od oko 68,5 miliona dinara.

Osumnjičeni je od oktobra 2017. do septembra 2018. godine proda dobra kupcima preko druge kurirske službe iz Šapca, i to bez dokumentacije o nabavci istih, kao i evidentiranja stečenih prihoda u poslovnim knjigama, saopštila je Poreska uprava.

Iako je ostvaren prihod od 225.136.610 dinara, nije podneta evidenciona prijava za registrovanje PDV obveznika i nije obračunat i plaćen PDV u ukupnom iznosu od 36.020.533 dinara, kao ni godišnji porez na dohodak građana za 2017. i 2018. godinu u ukupnom iznosu od 32.478.479 dinara, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da je osumnjičeni sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, uz krivičnu prijavu, gde će biti i saslušan.7

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.