Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaplenjen ručni sat od 87.000 franaka - | K-013 Portal
zaplenjen rucni sat, carina, carinski prekrsaj

Zaplenjen ručni sat od 87.000 franakaOnima koji često prelaze različite granice nije nepoznat propis koji putnike obavezuje da prijave zlatan nakit i stvari od vrednosti, posebno kada se radi o novokupljenoj robi koju sa sobom nose. Mnogi od njih to, iz samo njima znanih razloga ipak ne čine, svesno rizikujući da se nađu u prekršaju.

Tako su carinici su 17. marta 2021. godine na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili i zaplenili veoma skup sat robne marke „Hublot“, čija je vrednost procenjena na 87.000 švajcarskih franaka.

Slučaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao „audi“ slovačkih registarskih oznaka, kojim su na relaciji Bratislava-Tirana putovali jedan državljanin Srbije i jedan državljanin Slovačke.

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje i 50-godišnji vozač i njegov nekoliko godina mlađi saputnik rekli su, da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos gotovine.

Bez obzira na to, izdvojeni su za detaljnu kontrolu, kada je carinik među nonšalantno nabacanim stvarima na zadnjem sedištu automobila pronašao i papirnu kesu, u kojoj se nalazila i prazna kutija od ručnog sata „Hublot Bigbeng“ sa sertifikatom, na kome je kao datum kupovine bio upisan 3. mart 2021. godine.

Vozač je najpre negirao da je sat iz pronađene kutije uopšte tu, da bi potom pokazao cariniku na svog saputnika, koji je pomenuti sat nosio na levoj ruci.

Protiv vozača iz Preševa pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do kada će skupoceni sat, navodno preuzet u Bratislavi za prijatelja iz Tirane, biti zadržan.

(K-013)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.