Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Humanitarna javna proba KUD 'Abrašević' Pančevo za Lanu Jovanović 16. septembra u Barutani - | K-013 Portal

Humanitarna javna proba KUD 'Abrašević' Pančevo za Lanu Jovanović 16. septembra u Barutani

Kud Abrašević Pančevo, Abrašević, Pančevo, Barutana, humanitarna akcija, javna proba, Lana Jovanović

Čini nam se da su Kulturno umetnička društva najmanje pominjana u vreme epidemije korona virusom, a oni su među najpogođenijima. Ne samo zbog toga što izdvajanja za kulturu ove godine nema, nego zato što je njihov rad u uslovima koji su bili propisani, bio nemoguć.

Predsednica KUD-a "Abrašević" Pančevo Lela Stojnov kaže da ona štetu ne gleda kroz materijalne probleme, nego smatra da je najveća šteta u tome što su deca uskraćena za boravak u jednoj zdravoj atmosferi za odrastanje, jer se ova društva ne bave samo tradicijom i kulturom nego i pedagoško-vaspitnim radom, učeći od najboljih u tom poslu.

Najstarije Kulturno-umetničko društvo u našem gradu, ansambl "Abrašević", svoj rad prekinulo je u martu. Družili su se onlajn, ali to naravno nezadovoljava njihove potrebe.

Od prvog septembra su ponovo zajedno, ali i dalje nisu u mogućnosti da oragnizuju ono što najviše vole, a to su koncerti i putovanja.

Srce mladih umetnika je ogromno i odlučili su se na jedan humanitarni korak, što je inače za njih svojstveno.

Dečiji ansambli KUD-a "Abrašević" će u sredu 16. septembra u Barutani u 17:45 časova, održati jednu javnu probu, na kojoj će biti postavljena kutija u koju će svi koji budu prisustvovali ovoj probi, moći da daju svoj prilog za lečenje male Lane Jovanović.

Predsednica KUD-a "Abrašević" nam je rekla da je ova umetnička kuće želela da napravi jedan koncert u Kulturnom centru, ali kako epidemiološke mere još uvek to ne dozvoljavaju, rešili su da spoje lepo i korisno i da obraduju decu onim što najviše vole da rade a da ujedno daju i svoj doprinos lečenju male Lane.

- Ovo neće biti koncert ali će biti jedna skraćena verzija dečijih proba, koje inače održavamo u svojim prostorijama, ali naravno uz sve mere koje propisuje Vlada RS. Predviđeno je da proba traje sat vremena i da učesnici budu deca u rekreativna grupa, dok će Prvi ansambl priskočiti u pomoć oko organizacije. Nadam se da ćemo Prvi ansambl već sledećeg meseca gledati na jednom pravom lepom velikom koncertu. Inače, ovoj akciji Abraševića, pridružile su se i žene koje su već radile akciju za Lanu, koje će umesiti nešto od peciva i prodavati, a prilog će zajedno sa Abraševićem donirati Lani. U pomoć će nam priskočiti za sada Katarina Deninger, Billjana Bekić i Olja Spasić ali imamo najavu da će možda biti i još onih koji žele da se priključe. Zahvaljujemo se Tihomiru koji nam je ustupio "Barutanu" za ovaj događaj. Molimo sve koji će doći da prisustvuju humanitarnoj javnoj probi da se pridržavaju propisa, da drže odstojanje i da obavezno imaju maske, kaže za K-013 Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević" Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.