Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Samohranoj majci jedanaestoro dece treba pomoć: Teško je živeti bez struje - | K-013 Portal

Samohranoj majci jedanaestoro dece treba pomoć: Teško je živeti bez struje

milica stanivuk, humanitarna akcija

Milica Stanivuk (38) samohrana je majka jedanaestoro dece.

Humanitarna organizacija "Put, istina, život" prikuplja sredstva kako bi se ovoj porodici iz Čuruga obezbedila pomoć, pre svega priključak za struju, prenosi N1.

Majka, pet ćerki i šest sinova već punih 11 godina žive bez struje. Najstarija ćerka ima 18 godina, najmlađa tek četiri meseca.

"Teško je. Lepo je sa decom, to je najlepši deo, ali teško je živeti bez struje. Teški su poslovi koji se moraju obavljati bez struje. Neko ko pere veš mašinom završi za sat vremena, mi peremo po ceo dan. Kuvamo na plinski šporet, grejemo vodu za kupanje, svakodnevne obaveze su vrlo teške", priča Milica Stanivuk.

Novi priključak za struju košta 160.000 dinara. A porodica živi samo od socijalne pomoći.

"Socijalna pomoć je 18.000 dinara, a dečiji dodatak nisam ostvarila, nisam imala prebivalište ovde u kući. Sad bi trebalo to da ostvarim, ali ne mogu finansijski da izvadim sve papire koji su mi potrebni", navodi Stanivuk.

Osamnaestogodišnja ćerka morala je da napusti srednju školu, jer mesečna karta za autobus košta 10.000 dinara. Jedva se snalaze za put do Novog Sada jednom nedeljno, koliko je potrebno da dvogodišnjeg Teodora vode na terapiju u Dečiju bolnicu. Prvi muž Milicu je napustio pre 10 godina, drugi - kada je bila trudna sa poslednjim detetom.

"Potrebno je snage, ali ja za njih radim sa ljubavlju, ja njih volim, oni su moja deca, to je nešto što sam ja želela oduvek", kaže ona.

Obraćala se, priča za N1, Centru za socijalni rad, opštini, čak dva puta pisala je predsedniku Republike. Pomoć nije htela da traži javno, jer se, kaže, plašila osude.

"Sada ne mogu više sama, bolesna sam i ne mogu. Zato sam i tražila pomoć da mi neko pomogne da dođem do struje pa nadam se da bih onda mogla nešto više mojoj deci priuštiti, makar ono osnovno da imaju što druga deca imaju, da gledaju televizor, da mogu da imaju kompjuter, da nešto mogu da imaju, ovako je teško sve. Bojala sam se osude, zašto sam rađala, ja sam moju decu rađala meni nikom drugom. Ali ne mogu sama", rekla je Milica.

Oni koji žele da pomognu porodici Stanivuk mogu to uraditi uplatom na račun Milice Stanivuk u banci Intesa: 160-5100100584320-62 ili za uplate inostranstva u evrima:

Humanitarno udruženje građana

PUT, ISTINA i ZIVOT

Za porodicu STANIVUK

IBAN code RS35165000701157556591



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.