Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupljen novac za malog Boška, uskoro putuje u Budimpeštu - | K-013 Portal

Skupljen novac za malog Boška, uskoro putuje u Budimpeštu

bosko gugleta

Boško Gugleta, koji je star sedam meseci, a kome je već sa tri postavljena dijagnoza spinalne mišiće atrofije tip 1, dobio je priliku da primi lek.

Naime, sakupljen je novac za mališana sa smrtonosnom bolešću i on do kraja nedelje putuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu, prenose mediji. Ovu informaciju za potvrdio je njegov otac Janko Gugleta.

"Sakupljen je novac za Zolgensmu. Fali još 120.000 evra za troškove, računi za to stižu kasnije. Boško bi trebalo do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu", rekao je otac dečaka.

Podsetimo, krajem maja ove godine objavljena je vest da se u Srbiji pojavila još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Radilo se upravo o Bošku Gugleti.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,4 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo. Sa samo sedam meseci, bolest je uznapredovala i Boško ne može da pomera ni ruke ni noge, već samo oči. Bio je i na respiratoru.

Novac za sedmu SMA bebu je sakupljen ali osmu bebu, Vanju Malović, tek čekaja ista borba.

(Novosti)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.