Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dodajte malo ovoga kad pravite kupus ribanac, nikad se neće pokvariti - | K-013 Portal
ribanac, recept, recepti

Dodajte malo ovoga kad pravite kupus ribanac, nikad se neće pokvaritiKupus ribanac se sprema brže, pa ukućani ne moraju dugo da čekaju da se ukiseli. Ali i on zna da propadne ako se ne pripremi kako treba.

Njegova priprema nije komplikovana, a može da se spremi i u stanu. Samo ga izrendajte i ostavite da stoji 7 dana, a nakon toga možete da jedete.

Sastojci: 4 kg svežeg kupusa, 4 kašike soli

Priprema: Kupus sitno izrendajte, pa jednu glavicu rendanog kupusa dodajte u posudu i posolite (2 kašike soli). Dobro rukama promešajte da se sve sjedini, pa dodajte i preostali rendani kupus i posolite (još 2 kašike). Opet dobro promešajte i pokrijte nekom posudom, a preko stavite i krpu. Neka odstoji par sati na sobnoj temepraturi.

Nakon toga kupusom punite sterilisane tegle i lepo pritisnite da pusti sav sok. Nemojte da punite tegle do kraja i pritisnite kupus da ne ispliva na površinu, prenosi Stvar ukusa.

Ne morate da koristite samo tečnost od kupusa, možete da dodate i malo obične vode, pogotovo ako je kupus preslan. Tanjirićem poklopite tegle i ostavite na polici.

Tako držite sedam dana. Nakon toga dobro zatvorite poklopcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.