Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Niko ne voli da jede žilave šnicle: Meso biće nikad sočnije i mekše ako mu dodate samo 1 namirnicu - | K-013 Portal
snicle, recept recepti

Niko ne voli da jede žilave šnicle: Meso biće nikad sočnije i mekše ako mu dodate samo 1 namirnicuČesto nam je potrebno dosta vremena za pripremu mesa, što nije baš zgodno, posebno kada se uzme u obzir da cena struje skače iz dana u dan.

Ipak, to ne znači da treba da ga se odreknemo i ne koristimo ga u ishrani, već pronalazimo načine da ga brže i lakše pripremimo. Iskusne domaćice su podelile svoj trik, a mi ga donosimo vama.

Da biste meso mekšali tako da se brzo i lako spremi potrebna vam je samo jedna namirnica.

Ako želite da vam meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, pa ono postaje vrlo mekano. Potrebno je da marinirate meso bar dva sata pre pečenja.

Osim kivija mogu da vam pomognu i limun ili sirće.

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spremite ga na uobičajen način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.