Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 02. mart - Koncert Mine Mendelson i Senke Simonović - | K-013 Portal

02. mart - Koncert Mine Mendelson i Senke SimonovićMina Mendelson (violina) i Senka Simonović (klavir) nastupiće u sredu, 2. marta od 18.30 u sali Muzičke škole „Jovan Bandur” Pančevo. Na programu će biti dela Šnitkea, Sen Sansa i Griga.

Mina Mendelson (1978) diplomirala je, magistrirala i doktorirala na FMU u Beograd u klasi prof. Fern Rašković. Dobitnica je brojnih nagrada na republičkim, saveznim i međunarodnim takmičenjima. Održala je veliki broj resitala u reprezentativnim salama Beograda, Zagreba, Novog Sada, Niša i drugih gradova. Kao stipendista Vlade Kraljevine Norveške, usavršavala se na Univerzitetu u Kristijansandu kod prof. Sabine Grolmus i prof. Stefana Baradua.

Senka Simonović (1984) diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino. Usavršavala se dve godine u Parizu kod profesora i pijaniste Eugena Inđića, a trenutno je na specijalističkim akademskim studijama na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara. Dobitnica je brojih republičkih i međunarodnih nagrada – kako solo, tako i u disciplini klavirski duo. Usavršavala se na majstorskim kursevima eminentnih pijanista i pedagoga.

V.J.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.