Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 03.oktobar - Predstava "Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevića - | K-013 Portal

03.oktobar - Predstava "Hipnoza jedne ljubavi" Dušana Kovačevića

Predstava "Hipnoza jedne ljubavi" reditelja Dušana Kovačevića u kojoj glavne ukloge igraju Ljubomir Bandović, Anica Dobra, Nina Janković, Dragan Petrović Pele, Uroš Jakovljević i Ivan Mihailović igraće se u utorak, 3. oktobra, od 19:30h u dvorani Kulturnog centra u Pančevu. Cena ulaznice 1000 dinara.

„Najnoviji komad Dušana Kovačevića Hipnoza jedne ljubavi bajkovita je melodramska groteska koja se prevashodno bavi problemom odlaska mladih ljudi iz zemlje. Radnja se dešava na napuštenoj planinčini, metaforičkoj strnjici, u nadrealno izvezenim okolnostima preplavljujuće bede. […] Kovačević tmurnu društvenu realnost preoblikuje u pitkiju, podnošljiviju pozorišnu stvarnost. Ali, iako je umešan tako da se lakše guta, njegov dramski svet je višeslojan, dubinski ambivalentan i zato umetnički vredan.”

Ana Tasić, Politika

„Ovo je komad o narodu, govoru, o tlu, o zaboravljanom jeziku ljubavi i prirode, jer, Kovačevićeva je teza, tek kada se vrate jeziku ljubavi i prihvatanja mogu da ozdrave, što se događa i njegovim junacima u Hipnozi jedne ljubavi. Jer domovina je jedna, ali je jezik ljubavi ipak univerzalan, pa čak i iznad nje.”

Ana Vučković, Radio BeogradPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.