Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 05.jul - Predstava "Lilika" u Narodnom muzeju Pančevo - | K-013 Portal

05.jul - Predstava "Lilika" u Narodnom muzeju Pančevo

Dragoslav Mihajlović je u svojim pripovetkama i romanima izgradio koliko potresnu, toliko po epohalnoj trgičnosti reprezentativnu sliku života za koji se čini da protiče pored ljudi i njihove svakodnevnice.

Lilika, Milica Sandić, je trinaestogodisnja devojčica na pragu puberteta iz predgrađa koja živi sa majkom , polubratom I očuhom. U tom svetu na rubu periferije, koji je sirov I surov često jako bučan i agresivan , svetu u kojemu seprepliću smeh I plač, vladaju drugačija pravila odrastanja I života. Maltretirana od strane očuha i nezaštičena od majke, odbačena iz škole Lilika je preuštena samoj sebi. Lilika se sa dečijom hrabrošću , istinitošću i maštom bori da nadje parče sveta za sebe. Priča počinje u trenutku Lilikinog , odlaska u dom, robiji za decu kako ona kaže .Na svom tajnom mestu u parku Lilika deli sa nama radosne i tužne trenutke svoga života. Na kraju hrabro odlazi u nepoznato.

ULOGE: Martina Kujundžić

Datum: 05.jul
Vreme: 20h
Mesto: dvorište Narodnog muzeja PančevoPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.