Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 06. oktobar - Filip Krumes izvodi premijerni autorski projekat - | K-013 Portal

06. oktobar - Filip Krumes izvodi premijerni autorski projekatU petak, 6. oktbora, naš sugrađanin, violinist Filip Krumes, premijerno će izvesti autorski repertoar zajedno sa svojim kvartetom u Dvorani "Apolo" s početkom u 20 sati.

Karijera pančevačkog violiniste Filipa Krumesa paradigma je ovdašnjeg umetničkog puta virtuoznog, tehnički potkovanog, a istovremeno kreativnog muzičara, bez ozbiljnije konkurencije na svom instrumentu. Bilo da se radi o world music sastavu Shira U'tfila, ciganskom svingu Hot Club of Belgrade, džezerskim izletima u Serbian Jazz, Bre! projektu ili aktuelnom angažmanu u bendu repera Marčela, upravo je Krumes taj koji svojim strastvenim pristupom sviranju daje posebnu aromu muzici, i čiji je svaki koncertni nastup primer iskrenog izgaranja na sceni. Ove godine, Krumes je spreman da se poigra svim raspoloživim bojama i tehnikama sviranja, ali i pristupima kompoziciji i aranžmanima, u kvartetu koji će se premijerno predstaviti na Nova Festivalu. Neočekivane solo deonice, zamene konvencionalnih uloga instrumenata u bendu, izleti u slobodnu improvizaciju te, uopšte uzev, rekontekstualizacija vlastitog izraza i konvencija žanrova u kojima se ovaj umetnik kreće, obećavaju autentičan koncertni događaj sa velikim značajem za pančevačku muzičku scenu.

Filip Krumes Quartet (Srbija)
Filip Krumes – violina
Rade Sklopić Reid – klavijature, gramofon, efekti
Viktor Obšust – kontrabas
Aleksandar Cvetković – bubnjevi 

Ulaz na program je besplatan.

(Foto> Aleksandar Stojković)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.