Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 10.oktobar - Predavanje „10 Teslinih Nobelovih nagradana“ u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

10.oktobar - Predavanje „10 Teslinih Nobelovih nagradana“ u Gradskoj biblioteci

Spasoje Vlajić održaće predavanje pod nazivom „10 Teslinih Nobelovih nagradana“ u utorak 10. oktobra u 19:00 predavanje Spasoja Vlajića.

Spasoje Vlajić je srpski naučnik, inženjer kristalografije i pronalazač svetlosne formule. Na Prirodno-matematičkom fakultetu je diplomirao fiziku čvrstog stanja, odnosno kristalografiju. Istražuje psihofizičku vezu mehaničke energije glasova sa elektromagnetnom energijom nervnih impulsa i moždanih talasa. Pet godina je radio u SR Nemačkoj, od 1988. do 1993. godine, gde je obavljao svoja istraživanja. Od 1976. godine se bavi istraživanjem fizike i tehnologije svesti. Njegov rad podržalo je više doktora nauka.

Spasoje Vlajić je jedan od osnivača „Centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle“. Objavio je do sada više knjiga i naučnih radova.

Knjiga „Nikola Tesla – čovek anđeo“ na ruskom jeziku predstavljena je publici 10. jula 2013. godine, na dan rođenja Nikole Tesle, u mermernoj sali Centralnog doma novinara u Moskvi.

Radovi su mu prevođeni na više stranih jezika: ruski, engleski, francuski i grčki.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.