Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 13.03. - Punchtown poetry - književno veče - Štab Pogon - | K-013 Portal

13.03. - Punchtown poetry - književno veče - Štab Pogonstab pogon pancevo

Svaki drugi mesec književnog serijala Punchtown poetry, rezervisan je za zvučnija imena naše savremene književne scene.

Nakon Vukašina Štrekera i Zvonka Karanovića u januaru, u sredu, 13. marta, Ana Marija Grbić gostovaće u Štabu Pogon.

Ana Marija Grbić, rođena 4. oktobra 1987. godine u Beogradu gde trenutno pohađa doktorske studije iz književnosti i predaje kreativno pisanje. Prevodi odabranu literaturu u izdavačkoj kući Arete i drži radionice kreativnog pisanja. Mentor kreativnog pisanja, urednica u izdavačkoj kući Arete, autorka emisije Klub 2 na Radio Beogradu 2.

Izdala je zbirke poezije: "Da, ali nemoj se plašiti" (Prvenac, SKC, 2012), "Venerini i ostali bregovi" (LOM, 2014) i "Zemlja 2.0" (ARETÉ, 2017), takođe je priredila usmenu biografiju benda Idoli - "Idoli i poslednji dani" (Kontrast, 2018) Idejni je tvorac pesničke organizacije i serijala poezije "ARGH!" Dela su joj prevođena na poljski, engleski, makedonski i mađarski jezik. Član je Srpskog književnog društva.

Autorka je za naredno veče našeg serijala za vas pripremila i čitaće izbor pesama svoje poezije. Program počinje od 20 sati, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.