Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 14.11. - Punchtown poetry - književno veče u Štab Pogonu - | K-013 Portal

14.11. - Punchtown poetry - književno veče u Štab Pogonu

U sredu, 14. novembra, održaće se književno veče "Punchtown potetry" u Štab Pogonu s početkom u 20 sati. Publika će imati priliku da prisustvuje promociji knjige mlade autorke Dragane Marković.

Dragana Marković, rođena 08.10.1992. godine u Šapcu, a odrasla u Metliću. Od 2011. godine je u Pančevu i Beogradu, uslovljena, kako kaže, na svakodnevno prelaženje mostova, i ovih među gradovima, i onih među ljudima. Strukovni ekonomista po zanimanju. Tvrdi da je njena poezija nastala kao dodatni opis fotografijama; kako je vremenom postala samostalno sredstvo izražavanja, uporedo sa fotografijama. "Kaput i kupine" njena je prva knjiga poezije, a objavljena je neposredno pred ovogodišnji sajam knjiga, gde je i promovisana na štandu "Nove poetike". Svoju poeziju objavljuje na sajtu blacksheep.rs.

Svaka nova pesma u knjizi je otvorenija, slobodnija, manje cenzurisana u odnosu na prethodnu. Govori o svemu što nedorečeno stoji među ljudima, uglavnom u partnerskom odnosu. O konvencijalnoj, idealističkoj, muškoj figuri i patrijahalno podređenoj ženi, koja izražava bunt i prkos. Suptilno i umereno koketirajući žargonskim izrazima, uvek snažno i efektno.

Nakon promocije i razgovora o knjizi, naš urednik ugostiće još četvoro mladih autora koji će govoriti svoje stihove. To su:
- Milica Milovanović i Dejan Kanazir (Beograd)
- Mina Delić i Lea Mik (Pančevo)

Knjiga "Kaput i kupine" moći će da se kupi nakon promocije po ceni od 500 dinara.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.