Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 15.01. - Predstava "Mrešćenje šarana" Aleksandra Popovića u Kulturnom centru - | K-013 Portal

15.01. - Predstava "Mrešćenje šarana" Aleksandra Popovića u Kulturnom centru

„Mrešćenje šarana” je komad o prelomnim istorijskim trenucima, političkim previranjima i velikim društvenim promenama koje se paralelno događaju u jednoj kući, unutar mešovite porodice malih građana i seljaka, koji se, međusobno, bore za vlast i prevlast.

Komično i apsurdno je koliko u toj borbi provejavaju i duševnost i ranjivost i smešna ljudska moralna posrnuća.

Kao i sam pisac, i ova predstava pokušava da mane svog naroda, one najgore osobine na neki način objasni i da, objašnjavajući, traži neki bolji put. “Mrešćenje šarana” se događa u turbulentnim vremenima i represivnom sistemu koji bude zver u ljudima. Čovek ima svoje animalno biće i ne treba se mnogo igrati sa njim.

Ko pusti zver iz čoveka, taj je veliki zločinac. Ne bi nas mnogo trebalo izazivati da počnemo da jedemo rukom, da otimamo, da udaramo – da dignemo ruke od salvete, od tanjira, od kašike. Ne treba ruže gajiti u podrumu i zalivati ih vrućom vodom da bismo videli koliko su one otporne. Zna se šta s ružama treba raditi. Hoće vrlo brzo ruža da podivlja. Hoće čovek da podivlja.

Aleksandar Popović ponovo se igra na sceni Ateljea 212, na kojoj je pre 52 godine, 30. decembra 1964, izvođenjem farse „Ljubinko i Desanka” u režiji Radeta Markovića, započeo svoj pozorišni rad i život kao jedan od najoriginalnijih i najsmelijih autora srpske dramske književnosti i najveći modernista i revolucionar srpske posleratne drame.

Igraju: Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić, Hristina Popović, Viktor Savić, Dubravka Mijatović, Nenand Jezdić, Nemanja Oliverić i Dragana Đukić.

Režija: Milan Nešković

Datum: 15. januar
Vreme: 19:30h
Mesto: Kulturni centar PančevoPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.