Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 17. mart - 31. mart: Izložba "Slike koje možete nemati", Jelena Gorički - | K-013 Portal

17. mart - 31. mart: Izložba "Slike koje možete nemati", Jelena GoričkiREALNA SLIKA U DIGITALNOM OKUŽENJU

Mogućnost da u okruženju virtuelne realnosti (VR), odnosno 3D modelovanom galerijskom prostoru ELKA izložimo realne slike, otvorila je potpuno nove mogućnosti u polju izlagačkih praksi izvan tradicionalnog, institucionalizovanog sistema umetnosti. VR galerija ELKA je prostorno, vremenski i dimenzionalno neomeđen prostor koji se konstantno transformiše u interakciji sa korisnicima/posetiocima. Transponovana u VR prostor, realna slika dostupna je neograničenom broju korisnika u svakom trenutku zahvaljujući pametnim mobilnim uređajima koji podržavaju 3D aplikacije, za razliku od tradicionalnih izlagačkih praksi koje su ograničene na određeni lokalitet, vremenski period i publiku. Zahvaljujući umreženosti VR stanica, galerija ELKA će biti deo šire mreže putem koje će egzistirati trajno kao vremenski neomeđena, ali i promenljiva postavka, kao mesto sinteze piksela i pigmenta.

- Izložba multimedijalne umetnice Jelene Gorički sastoji se iz tri segmenta:

- Realna slika u realnom okruženju
- Realna slika u digitalnom okruženju
- Digitalna slika i zvuk u realnom okruženju

Jelena Gorički

Rođena 1977. u Vršcu. Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo, u klasi profesora Milana Blanuše. Od početka studija 1997. istražuje polje novih medija, uglavnom instalaciju u prostoru, interaktivnu animaciju i fotografiju, odnos realne i digitalne slike u VR i realnom okruženju.

Vreme: 17.03. do 31.03.
Mesto: Galerija Milorada Bate Miailovića
Otvaranje izložbe: 17.03. od 19h

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.