Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 18.01. - Izložba skulptura i crteža "Arhitektonika" - Milan Kulić - | K-013 Portal

18.01. - Izložba skulptura i crteža "Arhitektonika" - Milan KulićKako oblik umetničkog dela predstavlja produkt organizacije, rasporeda i odnosa elemenata koji ga čine, predstavljeni radovi se mogu odrediti kao dvodimenzionalne ili trodimenzionalne vizuelne strukture sačinjene od jednostavnih, jasnih, monohromnih površina ili prostornih elemenata koji su prostorno povezani.

Upotreba redukovane forme kao fundamentalnog elementa likovnog izraza imala je za cilj da omogući lakše iščitavanje i doživljavanje ideje koja stoji u osnovi projekta: kroz međusobni odnos likovnih elemenata odražava se ideja arhitektonike samog (dvodimenzionalnog ili trodimenzionalnog) umetničkog objekta, dok njegov oblik upućuje na sam pristup strukturiranju – povezivanje više elemenata dovodi do složene celine usklađenih delova od kojih svaki ima jasno određen položaj i polje delovanja.

Milan Kulić (1988, Novi Sad). Završio osnovne i master akademske studije na Vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno na doktorskim studijama na istom fakultetu. Tokom letnjeg semestra školske 2012/13. godine bio je demonstrator na predmetima Skulptura u kamenu, Tehnologija vajarstva i Vajanje, Vajarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti.  

Stipendista Fonda za mlade talente (2009/10. i 2011/12.), kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gde je od 2014. godine angažovan na projektu Društvo, duhovno-materijalna kultura i komunikacije u praistoriji i ranoj istoriji Balkana pri Balkanološkom institutu SANU. 

Stamostalno je izlagao u Beogradu, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu i Rumi. Do sada je učestvovao na velikom broju kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu (Nemačka, Italija, Kanada). Dobitnik je više nagrada tokom školovanja – nagrada „Sreten Stojanović, za rezultate u skulpturi (2011) i Nagrada za skulpturu u materijalu SO Savski venac (2010. i 2012.). Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2015. godine.

Otvaranje izložbe 18. januara od 19 sati u Galeriji savremene umetnosti. Izložba traje do 09. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.