Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 18. maj do 06. jun - Izložba slike - skulpture - video Miloša Šobajića - | K-013 Portal

18. maj do 06. jun - Izložba slike - skulpture - video Miloša Šobajića

Miloš Šobajić - Sobaïc je srpski i francuski slikar i vajar.

Rođen je 1945. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu je pohađao u Beogradu, Istanbulu i Nikšiću. Maturirao u Prvoj Beogradskoj gimnaziji, 1964. godine. Završio je Akademiju Likovnih umetnosti u Beogradu 1970, da bi se dve godine kasnije preselio u Pariz. Od 2005. godine predaje na Luksun Akademiji lepih umetnosti u Šenjangu u Kini, a istovremeno osniva Fakultet za umetnost i dizajn na Megatrend univerzitetu u Beogradu, na kojem je bio dekan i redovni profesor, da bi godine 2012. postao profesor emeritus. Svoja dela je predstavio na preko osamdeset samostalnih izložbi širom planete i učestvovao na preko četiri stotine grupnih izložbi. Njegova dela se nalaze u tridesetak muzeja savremene umetnosti u svetu. Dobitnik je niza nagrada u Srbiji.

O radu Miloša Šobajića je objavljeno pet monografija kod izdavača u Parizu, Beogradu Londonu, čije su tekstove pisali Alen Žufrua, Peter Handke, Edvard Lusi-Smit i drugi. O njemu je objavljeno preko šest stotina tesktova u domaćoj i svetskoj štampi, kao i niz televizijskih emisija.

Otvaranje izložbe 18. maja u 19 sati u Galeriji savremene umetnosti.
Izložba traje do 06. juna.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.