Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 19.01. - Koncert: Irina Pejoska - harfa u Galeriji Milorada Mihailovića - | K-013 Portal

19.01. - Koncert: Irina Pejoska - harfa u Galeriji Milorada Mihailovića

Irina Pejoska je počela da se bavi muzikom sa sedam godina, i uporedo sa osnovnom školom pohađala je i muzičku.

Počela je sa violinom u Muzičkoj školi „Mokranjac”, a zatim je prešla na harfu u Muzičkoj školi „Stanković”. Najpre je bila u klasi profesorke Staše Mirković Grujić, a posle godinu dana prelazi u klasu profesorke Ivane Pejoske. Tokom muzičkog školovanja, ostvarila je mnogo nacionalnih i međunarodnih priznanja: sedam prvih nagrada i zlatnih plaketa, dve druge i četiri treće nagrade. Nastupala je na više školskih priredbi, a izdvajaju se dva njena nastupa na Kolarcu, nastup u Svečanoj sali Matice iseljenika i Srba u regionu i u Galeriji savremene umetnosti pančevačkog Kulturnog centra. Irina Pejoska je pohađala master kurseve kod eminentnih harfista kao što su Irina Cink (Švajcarska), Olga Ševelevič (Rusija), Emanuela Del Sponti (Italija) i Ijan Džons (Velika Britanija). Početak 2018. godine obeležiće nastupima u Džakarti, glavnom gradu Indonezije. Mlada umetnica će održati koncerte u sali Nemačkog konzulata i u galeriji Kluba diplomata.

PROGRAM

J. Thomas The Minstrel s Adieu To His Native Land

A. Zabel La Source

G. B. Pescetti Sonata in c-minor, Allegro vigoroso Andantino espressivo, Presto

C. Debussy Clair de Lune

A. Durand Premier Valse Op.83

C. Schuetze A Spring Thought

J. Guridi Viejo Zortzico

R. Glier Impromptu

Datum: 19. januar
Vreme: 19:00h
Mesto: Galerija Milorada Bate MihailovićaPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.