Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 20.12. - IZLOŽBA slika "Hilandar" Emila Sfere u Kulturnom centru - | K-013 Portal

20.12. - IZLOŽBA slika "Hilandar" Emila Sfere u Kulturnom centru

Izložba slika "Hilandar" Emila Sfere biće otvorena 20. decembra od 19 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančevo. Izložbu možete pogledati do 08. januara.

Emil Sfera (biografija)

Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1994. godine. Priredio je 70 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je na velikom broju kolektivnih izložbi. Studijski je boravio u Parizu na „Cite Internationale des Arts” 1996. i 2003.

Učestvovao je u velikom broju umetničkih simpozijuma i kolonija. Član je nacionalnih i lokalnih udruženja likovnih umetnika. Aktivno se bavi promocijom dečjeg stvaralaštva i pedagoškim radom. Dobitnik je više nagrada od kojih i dve Oktobarskog salona u Pančevu i vojvođanske nagrade „Nađapati Kukac Peter” za 2010. godinu. Učestvuje u oslikavanju ambijentalnih celina kao što su murali, a oslikava i nameštaj i enterijere. Slikarstvom se aktivno bavi od 1984. godine, a do sada je ostvario preko 5.000 umetničkih dela, od kojih se mnoga nalaze u privatnim i galerijskim zbirkama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Pančevu.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.