Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 20.maj - "Promocija kataloga „Muzej oko nas“ i izložba dečjih radova" - | K-013 Portal

20.maj - "Promocija kataloga „Muzej oko nas“ i izložba dečjih radova"Pedagoško odeljenje Narodnog muzeja Pančevo poslednjih godina u kontinuitetu sprovodi aktivnost kreativnih radionica. U okviru istih obrađuju likovne, istorijske, etnološke, arheološke i kulturološke teme, baveći se materijalnim i nematerijalnim kulturnim nasleđem. Sprovođenje rada tih radionica nije vezano isključivo za lokalnu zajednicu, već obuhvata šire područje.

U katalogu „Muzej oko nas“ dat je prikaz muzejskih kreativnih radionica, koje su realizovane u 2014. i 2015. godini. Upoznajemo se sa dečijim stvaralaštvom, slojevitošću njihovih ličnosti  i njihovim umećem da se uz pomoć mašte, kroz igru i zabavu, izraze na kreativan način. Ovom prilikom su stručnjaci muzeja svih profila vršili edukaciju dece, omladine i  odraslih kroz praktičan rad i tako postigli da ih dodatno informišu o mnogim oblastima i temama u okviru njih.  Urednik kataloga je Olivija Sladojević, muzejski pedagog.

Narodni muzej Pančevo i ove godine učestvuje u manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ u okviru koje će se obeležiti Međunarodni dan muzeja (18. maj), Nacionalna nedelja muzeja i 12. Evropska noć muzeja (21. maj). Tokom deset dana posetioci Muzeja imaće prilike da uživaju u raznovrsnom programu koji će se odvijati od 12 do 21. maja od 10 ujutru do 10 uveče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.