Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 22-23.02 - Festival "Književnost u četiri godišnja doba: zima" u Pančevu - | K-013 Portal

22-23.02 - Festival "Književnost u četiri godišnja doba: zima" u Pančevu

gradska biblioteka pancevo

Ove zime Pančevo je grad susreta pisaca iz našeg regiona. U pitanju je međunarodni književni festival koji se svakog godišnjeg doba održava u drugom gradu s namerom da okupi domaće i strane pisce, predstavi njihovu umetnost i doprinese dijalogu i razumevanju.

U Srbiji upravo Pančevo i njegovi autori domaćini su svojim kolegama iz zemalja bišve Jugoslavije. Iz Slovenije dolaze Iztok Osojnik i Dean Koban, iz Hrvatske Enes Kišević, Dražen Katunarić i Marijan Grakalić, iz Bosne i Hercegovine Dino Porović, Tamara Čapelj i Jasmina Hanjalić, a iz Makedonije Borče Panov i Jovica Ilić.

Srbiju u ovom susretanju predstavljaju autori iz Pančeva: Jasmina Topić, Miloš K. Ilić, Predrag Almažan, Vule Žurić, Dejan Bosnić i Nemanja Rotar.

Autori će nastupiti i u Gradskoj biblioteci u Vršcu, gradu koji, takođe, neguje međunarodne susrete pisaca i ima viševekovnu istoriju književnog života.

Pančevo – Grad susreta treći je u nizu Festivala književnosti u četiri godišnja doba.

Program festivala:

22. februar 2019.

17 sati: Prijem gostiju književnika u Gradskoj upravi
18 sati: Otvaranje izložbe „Na veslu priča“ u Foajeu KCP
20 sati: Književno veče u Gradskoj biblioteci Pančevo

23. februar 2019.

12 sati: Svečana sala Narodnog muzeja Pančeva – Čitanje tekstova
19 sati: Gradska biblioteka Vršac – Književni susretPratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.