Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 23.08. - FreeDom Art: Predstavljanje murala i nastup Hip-hop radionice - | K-013 Portal

23.08. - FreeDom Art: Predstavljanje murala i nastup Hip-hop radionice

U okviru „FreeDom Art” festivala Doma omladine Pančevo, sada već tradicije ovog grada, mladim umetnicima pruža se prilika da ostave trag u javnom prostoru.

Kroz ovakvu podršku i ukazano poverenje od strane svog grada, nove generacije dobijaju „vetar u leđa”, koji im je preko potreban u najranijim fazama afirmacije. S druge strane, takva zajednica ima svoju budućnost. „FreeDom Art” festival pokazao je da Pančevo ima budućnost i da je njegova najveća vrednost u mladima koji vole svoj grad i koji su spremni da nešto učine za njega, kao i za svoje sugrađane.

Ove godine svojim radovima–muralima predstaviće se tri mlada umetnika: Igor Gardinovački, Damjan Pavlović i Dunja Glavinić. S Igorovim i Damjanovim radom publika je imala priliku da se upozna na njihovim samostalnim izložbama, gde se i nametnula potreba da se baš njima uputi poziv za ovaj projekat u javnom prostoru. Dunja Glavinić je studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na Odseku za grafiku i ubraja se u mlade umetnike koji će samostalno izlagati u Galeriji Doma omladine Pančevo, po izboru Umetničkog saveta.

Hip-hop radionica Doma omladine Pančevo po četvrti put predstaviće se novom pesmom i spotom koje su napravili polaznici. Tema pesme je „Moj prvi…”, što je ujedno i naslov numere. Pesma je, kao i dosad, proizvod saradnje Doma omladine Pančevo i benda „Iskaz”.

Četvrtak, 23. avgust – Plato Milana Mladenovića, Svetog Save 10

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.